Baak werkschoenen

6 artikel(en)

per pagina

6 artikel(en)

per pagina

Baak bouwwerkschoenen - Uniek ontwerp

Baak heeft een innovatief systeem ontwikkeld welke speciaal voor mensen die vele uren per dag veiligheidsschoenen dragen is. Een natuurlijke en functionele voetbelasting is met name belangrijk voor deze doelgroep. Een hele dag comfortabel lopen op je veiligheidsschoenen.

Verschillende modellen Baak

Wij hebben op dit moment 6 verschillende soorten modellen van Baak werkschoenen. Hieronder vindt u kort welke modellen wij hebben en wat hun unieke kenmerken zijn (let op: allen hebben wel het Go&Relax systeem). 

 • Baak Brooklyn / ES6640 : De standaard S3 hoog model werkschoen. Alternatief voor bijvoorbeeld de Grisport 803.
 • Baak Brook / ES6340 : Dit is het laag model van de Brooklyn. 
 • Baak Braxton / ES6642 : Dit is de Baak Brooklyn alleen dan met BOA sluiting.
 • Baak Bailey / ES6645 : Dit is de Baak Brooklyn alleen dan Waterdicht
 • Baak Bruno / ES6346 : Dit is een laag model werkschoen zoals de Brook alleen dan met lere voering
 • Baak Big Bruno / ES6646 : Dit is het hoog model van de Bruno. Dus ook met lere voering.

BAAK® Bouw go&relax

Het unieke Baak Go&Reflex system welke al onze Baak werkschoenen hebben is een bijzonder systeem. Baak claimt dat het systeem:

 • het Artrose risico in de knie reduceren
 • de houding van de romp verbeteren
 • de rugspieren positief beïnvloeden en mogelijk bijdragen aan de vermindering van de rugklachten.

Baak zegt: "Bij traditionele veiligheidsschoenen worden de voeten bij elke stap onnatuurlijk gebogen door de rechte stalen neuzen. Bovendien beperken stijve loopzolen de beweging van de teengewrichten. De twee buitenste tenen zijn niet betrokken bij de rollende beweging. Het kan leiden tot een slechte belasting van voetspieren, pezen en gewrichtsbanden. En tot ernstige gevolgen leiden voor de voetdynamiek en lichaamsbouw."

Het systeem kan je eigenlijk in 3 punten verduidelijken:

 1. De neus is asymmeterisch: De gebogen BAAK® Flexneus zorgt voor een functionele buiging van de teengewrichten en dus voor een ‘relaxte’ manier van lopen.
 2. De flexzone is biomechanisch geoptimaliseerd: De voetvriendelijke BAAK® Flexzone in de loopzool maakt de natuurlijke en functionele buiging van alle teengewrichten mogelijk
 3. Biomechanisch H-koppelingselement: Het BAAK® H-koppelingselement geïntegreerd in de zool verbindt dynamisch de voorvoet met de hielpartij, ondersteunt de juiste positie van de tenen en zorgt voor stabiliteit en controle.

Met deze drie functionele elementen zorgt het BAAK® go&relax-systeem dat alle vijf de tenen voetverantwoord afwikkelen. De belasting tijdens het lopen optimaal wordt verdeeld over alle spieren en gewrichten. BAAK® go&relax bestaat uit een unieke combinatie van drie elementen die het natuurlijk afwikkelen van de voet bevorderen. Voetverantwoorde schoenen dragen bij aan gezonde voeten die het hele lichaam ontlasten.

Contact